Rust, ruimte en volop woonplezier

0
4392

Wonen in de Klapwijkse Pier betekent exclusief wonen in alle opzichten. Op de locatie aan de Klapwijkse Zoom worden vijf schitterende appartementengebouwen gerealiseerd, midden in een groen en glooiend landschap met natuurlijke oevers. Dat betekent dat alle gebouwen – de zogenaamde ‘Pieren’ – aan het water liggen. Hier schitteren ze door hun fraaie schuine kapvormen en zonnige waterzijden. De verschillende woningtypes – met ruime balkons en dakterrassen – zorgen voor een aantrekkelijke afwisseling.

De Klapwijkse Pier wordt in fasen gerealiseerd. “Na het succes van de Gele Lis, het meest westelijke gebouw is eind mei de verkoop van de Blauwe Lis van start gegaan en de verwachting is dat we in het vierde kwartaal van 2015 met de bouw kunnen starten”, vertelt Martijn Brekelmans van Pure Development. “Dit gebouw telt 44 royale drie- en vierkamerappartementen die allemaal uitblinken in comfort en veiligheid. Ze zijn bijvoorbeeld standaard voorzien van vloerverwarming, luxe badkamer met ruime inloopdouche en een compleet ingerichte keuken. Elk appartement beschikt bovendien over een ruim en zonnig balkon of terras.” De appartementen zijn gesitueerd rond een schitterend atrium dat deels is voorzien van een glazen dak dat zorgt voor een sfeervolle toegang naar de appartementen. De auto’s staan veilig in de overdekte parkeergarage. Daarnaast beschikt iedere woning over een privéberging op de begane grond. En natuurlijk is het gebouw afgewerkt met duurzame en onderhoudsarme materialen, ingezet met veel oog voor detail.

Wonen in een zee van licht

“Als er wordt gekozen voor de Blauwe Lis, dan wacht men een scala aan keuzemogelijkheden”, zegt Martijn trots. “Dat begint bij de grootte van het appartement. De woonoppervlakten variëren van zo’n 76 m2 tot 136 m2, waarbij elk appartement bestaat uit een woonkamer met (half) open keuken en twee of drie slaapkamers. Alle appartementen beschikken over een buitenruime die varieert van grote dakterrassen tot royale balkons met oppervlakten van 13 tot 67 m2.” Door de royale raampartijen en lage borstweringen hebben de woningen bovendien een grote lichtinval en bieden ze een prachtig uitzicht op de groene omgeving. De indeling van de woningen is steeds gelijk: woonkamer, keuken, bijkeuken, slaapkamer(s), badkamer en toilet. Opvallend in alle ruimtes is het hoge afwerkingsniveau met duurzame materialen, dat het wonen in de Blauwe Lis bijzonder comfortabel maakt.

Comfort en veiligheid

Uiteraard wordt in de Blauwe Lis de laatste techniek toegepast met betrekking tot verwarming en isolatie. Elk appartement beschikt over een eigen HR-verwarmingsketel met warmwatervoorziening, waarop de vloerverwarming is aangesloten. Geen ontsierende radiatoren meer, wel een aangename gelijkmatige verwarming in het gehele appartement. Comfort wordt volgens Martijn namelijk in hoge mate bepaald door een gevoel van behaaglijkheid. “Door de aanwezigheid van vloerverwarming in alle vertrekken ontstaat een gelijkmatig en aangenaam binnenklimaat. De temperatuur kan door middel van een thermostaat in elke kamer afzonderlijk worden geregeld. De ramen en (schuif)puien worden voorzien van HR+ isolerende beglazing, hetgeen de behaaglijkheid binnen nog verder vergroot. Vanzelfsprekend voldoet de isolatie van de buitenmuren en het dak aan de laatste eisen op dat gebied.” Vanuit het oogpunt van veiligheid zijn de appartementen tevens voorzien van een videofooninstallatie, waarmee men precies kan zien wie er aanbelt. Hiermee wordt voorkomen dat ongewenst bezoek het gebouw of het appartement binnenkomt. Vanzelfsprekend is het appartement uitgerust met betrouwbaar en veilig hang- en sluitwerk.

Volop woongenot

Wonen in de Blauwe Lis staat voor rust, ruimte en volop woonplezier. Vanuit het royale appartement stapt men zo op het ruime en comfortabele balkon of terras. Vanaf de voordeur is men met enkele stappen in de lift of het trappenhuis. En wat te denken van bijvoorbeeld fraaie stompe binnendeuren en standaard bedrade of loze leidingen in elke kamer. De ramen zijn standaard uitgevoerd als naar binnen draaiende draai- en kiepramen, zodat alle ramen van binnenuit bewasbaar zijn.

Berging

Elke woning heeft minimaal één berging, die dienst kan doen als bijkeuken of ruimte voor de wasmachine en droger. Op de begane grond is er nog een individuele berging. Deze is voorzien van een stopcontact voor bijvoorbeeld het opladen van een elektrische fiets of voor het gebruik van elektrisch gereedschap. Het elektrapunt in de berging is verbonden met de eigen energiemeter. Verrassend handig is bovendien de extra berging bij de hoger gelegen appartementen met een dakterras. Het is een uitgekiende plek om terrasmeubilair, bloembakken en buitendecoraties in de winter op te bergen. Zo blijft alles binnen handbereik.

Omringd door groen en water

Met de grote raampartijen fungeren de balkons en dakterrassen van de Blauwe Lis als een comfortabele uitbreiding van uw woonruimte. En door de hoge glazen (schuif)puien sluiten binnen en buiten naadloos op elkaar aan. De balkons en dakterrassen zijn bovendien zo groot, dat men hier gemakkelijk een tafel met stoelen en een loungeset kwijt kan. In de zomer is het hier – ook met visite – goed toeven. “Bij de aanleg van de parkeergarage is de ontwerper meegegaan in de glooiende beweging van de ondergrond. Vanaf het water ‘klimt’ het dak als het ware omhoog, waardoor de parkeerplaatsen worden overdekt en aan het oog worden onttrokken. Zo behoudt de Klapwijkse Pier haar landschappelijke uitstraling.” Ook voor de begroeiing van het dak liet de architect zich inspireren door de omgeving. De siertuin is rijkelijk gevuld met prachtige plantsoorten zoals lis, kattestaart, kalmoes en egelskop. Het zal je niet verbazen: al deze planten vindt men ook langs de oever van de Klapwijkse Pier. De bomen die door enkele openingen in het dak groeien, maken de natuurlijke uitstraling compleet.

Atrium als blikvanger

Vanuit de moderne entreehal is er direct toegang tot de sfeervolle centrale hal in de vorm van een atrium. Het atrium is het centrale hart van het woongebouw, waar alle appartementen rondom zijn gegroepeerd. Hier bevinden zich twee liften en een brede, met hardhout beklede trap, die naar de eerste verdieping leidt. Doordat het dak van het atrium is afgedekt met glas krijgt het geheel een aangename lichte uitstraling, waarbij de toepassing van de met hout beklede wand voor een intieme sfeer zorgt. In de entreehal bevinden zich ook de postbussen, die van binnenuit te openen zijn. De centrale entree, maar ook de lifthallen op de verdiepingen en het atrium zijn voorzien van verlaagde plafonds en sfeervol ingebouwde verlichting met LED-armaturen.

Uitstekende voorzieningen

In het naastgelegen appartmentengebouw Gele Lis is op de begane grond het gezondheidscentrum voor de wijk gevestigd met een huisartsenpraktijk, een praktijk voor fysiotherapie en een apotheek. Het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs ligt op loopafstand van de Klapwijkse Pier. Het dorpscentrum beschikt daarnaast over alle voorzieningen die men zich kan wensen. En wil men naar de ‘grote stad’ dan is de Klapwijkse Pier een goede uitvalsbasis. Vanaf de Blauwe Lis is men bijvoorbeeld in een kwartier in het centrum van Rotterdam of Den Haag. En voor een buitenlandse trip ligt Rotterdam/The Hague Airport op korte afstand.”

Alles gelijkvloers, weinig onderhoud

Eén van de voordelen van een appartement is dat door het ontbreken van trappen alle vertrekken gelijkvloers zijn waardoor zelfs tot hoge leeftijd zelfstandig kan worden gewoond. Jongere bewoners, die veelal een druk bezet leven leiden, hoeven maar weinig tijd te besteden aan onderhoud en omdat de ramen naar binnen draaien kan de glasbewassing eenvoudig door de bewoners zelf worden gedaan. Het overige onderhoud van de buitenkant wordt centraal geregeld door de Vereniging van Eigenaars, waarvan iedere koper automatisch lid is.

Interesse?

Meer weten over de royale appartementen van de Blauwe Lis? Breng dan een bezoek aan het verkoopcentrum in Berkel en Rodenrijs.

Verkoopcentrum Klapwijkse Pier
Westerwater 44, Berkel en Rodenrijs
T. 010-7371337
www.klapwijksepier.nl

Fotografie: Marc de Jong